De eerste nieuwe Actros bakwagen voor Borgesius

Na een aantal trekkers van de nieuwste generatie Actros, met camera’s in plaats van spiegels, heeft Bart Stobbe namens Wensink Leeuwarden gisteren (vrijdag 6 augustus 2021) de eerste Mercedes-Benz Actros MP5 bakwagen afgeleverd aan Borgesius uit Leeuwarden. De truck is uitgerust met Heiwo laadbak en Bär laadklep. Onder de cabine zit de 8 liter motor in 300 pk uitvoering. Veel veilige kilometers toegewenst! Maar dat moet vast lukken met de Side Guard Assist, ABA5 en PPC. Borgesius zoekt overigens nog chauffeurs, tipje voor wie graag ’s nachts met brood rijdt.

0 reacties


Mercedes-Benz Wensink Leeuwarden is verhuisd naar de Icarusweg

Op 5 juli 2021 is Wensink Leeuwarden verhuisd vanaf de Lorenzkade naar de Icarusweg. Waar andere truckdealers de afgelopen jare juist vanaf de Hemrik naar industrieterrein West zijn verhuisd, kiest Wensink voor de weg de andere kant op. Maar ik snap dat wel, de Lorenzkade was soms toch wat krap, op de Icarusweg hebben zowel de trucks, busjes als de personenwagens lekker de ruimte. Bovendien is de andere vestiging van Wensink, waar Ford, Citroën en KIA worden verkocht, nu direct naast de deur. Het pand en terrein op de Icarusweg zal menigeen bekend voor komen: vroeger was hier het Dieselmotorenbedrijf

0 reacties


Paasbeste Actros voor Klomp



Originele beschrijving

Klomp Transport heeft onlangs haar 60 jarig bestaan gevierd. In die periode speelde ook de aanschaf van een nieuwe voorloopas trekker. Uiteindelijk heeft Klomp Transport na jaren van afwezigheid weer gekozen voor een nieuwe Mercedes-Benz Actros 2548LS VLA 6×2/4. Het voertuig is onder andere voorzien van de Bigspace cabine, gestuurde voorloopas, versnellingsbak pto en een elektrische standairco. Hij is geleverd in de kenmerkende kleur Currygeel. Het voertuig is door Mercedes-Benz dealer Wensink Harderwijk helemaal naar klantwens opgebouwd om zowel met de huidige als met de nieuw in bestelling staande Lako oplegger te kunnen rijden in dit speciale transport. Op Goede

0 reacties


Sssssst! De Mercedes-Benz eVito komt er aan.



Originele beschrijving

Gisteren en eergisteren beleefde de Mercedes-Benz eVito haar Nederlandse primeur op de Bedrijvencontactdagen in het WTC te Leeuwarden. Met dank aan Bouke Sieperda van Wensink Leeuwarden konden wij deze bestelwagen vandaag ook ervaren. Het blijft een vreemde gewaarwording om en auto te starten, en niet te horen of de motor aan is. Maar onderweg is dat juist fijn. Daarom hebben we ook een filmpje gemaakt dit keer. Behalve windgeruis (dat houd je altijd op de Friese klei) hoor je niet zo veel. Als je de voet van het gas haalt remt hij direct af. Optrekken gaat rap. Niet Tesla-rap, dan

0 reacties


Weer 65 verse Actrossen voor Wolter Koops

Nadat er vorig jaar ook al honderd nieuwe Actrossen aan Wolter Koops waren geleverd door Wensink Harderwijk, zijn daar begin dit jaar nog eens 65 bij gekomen. Later dit jaar komt er nog een dikke order van Koops aan, Wensink hoopt ook die binnen te slepen. (Met dank aan Jaco Terlouw voor de openingsfoto)

0 reacties


MB Antos vuilniswagen voor Slochteren

De Groninger lezers hebben het gisteren wellicht al live op RTV Noord gezien, Mark Rotman van Wensink heeft een nieuwe Mercedes-Benz Antos afgeleverd aan Johnny Sterenborg, die vaste chauffeur wordt op de nieuwste vuilniswagen van gemeente Slochteren. De Mercedes-Benz Antos 2533 6x2 LENA heeft een Haller SLF opbouw, een zijlader. Hij is uitgerust met diverse opties zoals een koelkast, Alcoa durabright velgen, divers LED lampen en camera's en Groeneveld Triplus automatische smering.

1 reactie


Actros Roadstars voor Reinder Bron

Afgelopen vrijdag heeft Bauke Wijbenga van Wensink Heerenveen deze prachtige Mercedes Benz Actros 1958 LS afgeleverd aan Reinder Bron te Siegerswoude. Deze 580 pk sterke Actros is uitgevoerd in de speciale Roadstars edition en is een rasechte volbloed die voorzien is van heel veel gemak en comfort. Reinder rijdt hiermee in een unieke Actros en de enige Roadstars in Friesland. Team Wensink wenst hem en natuurlijk zijn familie veel goede en veilige kilometers toe, iets waar ik me persoonlijk graag bij aansluit

1 reactie


Elf Actrossen voor Portena

Morgen worden de eerste drie van een serie van elf Mercedes-Benz Actrossen aan Portena afgeleverd door Edgar Langedijk van de Wensink vestiging in Heerenveen. De volgende weken worden er iedere zaterdag weer twee ?verse? Actrossen aan Portena afgeleverd.

0 reacties


Mercedes-Benz Actros voor LaPack De Jong

Gisteren was ik even kort bij Wensink in Heerenveen, toevallig werd precies op dat moment door Jorrit Knol een nieuwe Mercedes-Benz Actros MP4 afgeleverd aan LaPack De Jong. Dit bedrijf is 1 september 2014 ontstaan, op het moment dat De Jong Pallets uit Gorredijk over werd genomen door Lapack. Met deze Actros had chauffeur chauffeur Jannes Houwer een bijzonder goede eerste werkdag na zijn vakantie.

0 reacties


Mercedes-Benz Citan getest bij de Truck Grand Prix

Afgelopen weekend stelde de Leeuwarder vestiging van Wensink een Mercedes-Benz Citan ter beschikking zodat ik die in de praktijk kon testen terwijl ik de Truck Grand Prix op de N?rburgring bezocht.

0 reacties


Wensink start samenwerking met schadeherstelketen A.A.S.

Met de aansluiting van de autoschadeherstelvestigingen van Wensink in Groningen en Apeldoorn bij het netwerk van Allround Automotive Solutions (A.A.S.) op 1 juni, wordt het startsein gegeven voor een strategische samenwerking tussen beide organisaties. Voor Wensink is dit een logische stap in de verdere professionalisering van haar schadeherstelactiviteiten. De samenwerking geeft een betere sturing, meer inkoopvoordeel en een ICT-platform waarbij benchmarking mogelijk is. Voor A.A.S. betekent de samenwerking allereerst een verdere uitbouw van de merkgespecialiseerde kennis door de automerken die Wensink vertegenwoordigt. ?Maar de absolute kracht van deze samenwerking gaat veel verder. Al eerder hebben wij aangekondigd dat het de hoogste tijd is voor een samenwerking tussen universeel en merk gerelateerd schadeherstel. Daarin hebben we nu weer een grote stap gemaakt?, aldus Nicole Spenkelink, directeur A.A.S.

0 reacties


Actros voor Bol Transport uit Hoogezand

Afgelopen vrijdag heeft Bol Transport uit Hoogezand deze prachtige Actros 2542 LENA in gebruik genomen. Na een test met een demo Actros bleek deze zeer zuinig te zijn, voor Bol Transport reden om een exemplaar aan te schaffen.Maar ook het plezierige contact met dealer Wensink was van doorslaggevende betekenis in de keus voor een nieuwe truck. De auto is uitgerust met een door Bren Drachten opgebouwd Palfinger haakarmsysteem.

1 reactie


Mercedes-Benz Actros voor Rijschool Hielkema uit Heerenveen

Rijschool Hielkema heeft een prachtige Mercedes-Benz Actros 1836 L in ontvangst genomen. De keus viel wederom op Mercedes-Benz, onder andere door de prima samenwerking met Wensink, en dan met name de werkplaats in Heerenveen die letterlijk bij Hielkema om de hoek is. Een ander argumant om voor de Actros te gaan is het innovatieve karakter, het was ??n van de eerste leveranciers met zeer schone Euro 6 techniek, die inmiddels bewezen zuinig en betrouwbaar is.

8 reacties


Mercedes-Benz Antos voor VHC Actifood is gekoeld door de zon

Vanochtend is de eerste van drie bijzondere Mercedes-Benz Antos trucks afgeleverd aan VHC Actifood uit Oosterwolde. De trucks zijn door Carrosseriefabriek Harderwijk voorzien van een Solcar opbouw, dat is een koelopbouw die op zonne-energie werkt.

De koelvriesopbouw heeft een flexibele indeling. De afgeronde hoeken van de opbouw zorgen voor een betere aerodynamica en dus een beter brandstofverbruik. De Solcar opbouw is in de multitemp uitvoering. Dit systeem, met zonnepanelen op het dak, biedt een aantal voordelen ten opzichte van een regulier koel/vriessysteem. Door de gunstige subsidieregeling is de aanschafprijs relatief laag, maar ook de exploitatiekosten zijn laag. Het geluidniveau is laag, de opbouw is dan ook PIEK-gecertificeerd. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat hij perfect in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen past, zo wordt niet alleen de energie verzorgd door de zonne-panelen, maar ook het koudemiddel is volledig natuurlijk.

Voor VHC Actifood was dit laatste aspect de belangrijkste overweging om voor koeling op zonne-energie te gaan. Men speelt in op de markt, de klanten willen 'groen gaan', en verwachten dat dan ook van hun leveranciers. Koenraad Winter van de horecaleverancier over de aanschaf van de Antos: ?Wij hechten veel waarde aan de band met de dealer. Toen de dealer van het merk waar we normaal onze vrachtwagens kopen failliet ging, zijn we naar Wensink gegaan. Voor het lichtere werk hebben we een aantal Sprinters lopen, dus we kennen zowel Mercedes-Benz als Wensink al goed. Mercedes heeft flinke stappen gemaakt in het uiterlijk van de trucks. Volgens de vakbladen zijn ze bovendien ook erg zuinig. Ook in de horeca staan de prijzen onder druk, dus we moeten de kosten zo laag mogelijk houden.?

Actifood heeft gekozen voor de Mercedes-Benz Antos 1824L met de middellange Classic Space cabine. De Antos is een volledig nieuw ontwikkelde truck, compleet gericht op de distributie vanaf 18 ton. In de ruime cabine zijn zit, zicht en bedieningsgemak goed voor elkaar. De motor levert 240 paardenkrachten en 1000 Nm bij 1200-1600 tpm. Ook in andere modellen van Mercedes-Benz wordt deze Euro 6 motor al langer toegepast, daar heeft hij inmiddels bewezen zeer zuinig en soepel te zijn. De motor is gekoppeld aan een snel en nauwkeurig schakelende Powershift 3 versnellingsbak. Deze zorgt er voor dat onder elke omstandigheid altijd de juiste versnelling wordt gekozen. Dit heeft een gunstige invloed op zowel het brandstofverbruik, de onderhoudskosten en de veiligheid. De Powershift 3 cre?ert rust tijdens het rijden, iets wat met name in het distributieverkeer belangrijk is. Om nog meer brandstof te besparen is de Antos voorzien van de Ecoroll functie. Deze ontkoppelt de aandrijflijn bij snelheden boven de veertig kilometer per uur als het gas los wordt gelaten. De Antos heeft lange onderhoudsintervallen, tot wel 150.000 kilometer. De hoogwaardige componenten hebben stuk voor stuk een lange levensduur, wat zich vertaalt in lage onderhouds- en reparatiekosten en minimale stilstand. Met de nieuwe Mercedes-Benz Antos kan het dagelijks werk in de levensmiddelenbranche nog beter, duurzamer en effici?nter afgehandeld worden.

1 reactie


Wensink heeft haar eerste Unimog afgeleverd

Eerste afgeleverde Unimog een feit!

Joost Hemstede heeft de eerste Unimog voor Wensink afgeleverd aan firma Lokhoff in Schijndel. De Unimog wordt ingezet bij de NAM in Den Helder. De Unimog die voor talloze toepassingen kan worden ingezet, is in deze voor transport en onderhoud aan wegen en bermen op het 7 km grote NAM terrein aangeschaft.

18 reacties


Actros MP3 voor Daalimpex

Jullie herinneren je de Mercedes-Benz Actros MP3 voor Daalimpex vast nog wel die ik een tijd terug bij Wensink in Leeuwarden op de foto zette? Na een gedegen wellness programma gaat deze Actros 1844 LS megaspace er weer vol tegenaan!

0 reacties


40 Actrossen voor Redder

Redder Transport uit Staphorst nam recent de laatste Mercedes-Benz Actros uit een order van veertig stuks in gebruik. De veertig trucks zijn de eerste Mercedes-Benz vrachtwagens in het honderd trekkende eenheden tellende wagenpark van Redder Transport. Het bedrijf testte de Actros uitvoerig alvorens over te gaan tot de order. Hierbij werd vooral gelet op brandstofverbruik en op de Total Cost of Ownership (TCO). Ook telematicasysteem FleetBoard maakte indruk.

0 reacties


Actros voor Verkeersschool Tilstra

Mercedes-Benz dealer Wensink in Leeuwarden levert een Mercedes-Benz Actros af aan Verkeersschool Tilstra. Het bed is vervangen door extra stoelen, zodat er meer leerlingen tegelijk mee kunnen. Je moet leren van je eigen fouten, maar leren van andermans fouten is over het algemeen een stuk goedkoper, dus het is goed om als leerling bij je klasgenoten over de schouder mee te kunnen kijken. De belettering is verzorgd door Haan Reclamewerk uit Stiens.

0 reacties


How the Vito saved Christmas

Afgelopen kerstdagen hebben mijn vriendin en ik een uitgebreide test gedaan met de nieuwste generatie Mercedes-Benz Vito.

5 reacties


De Actros doet het goed in Frysl?n

Vandaag was ik even kort bij Mercedes-Benz dealer Wensink in Leeuwarden. De conclusie die ik daar trok is dat het best goed gaat met de Mercedes-Benz Actros in Frysl?n. Tilstra, De Vlas en Daalimpex krijgen alle een nieuwe truck van dit type.

0 reacties


Fryske Mercedes-Benz Actros voor Van der Weerd

Bij Emile Pas op het werk (Wensink Emmen) staat op dit moment de Mercedes-Benz Actros MP4 die door de Heerenveense vestiging van hetzelfde bedrijf als demo is ingezet. Deze truck heeft nu in Van der Weerd Transport uit Emmen een nieuwe eigenaar gevonden. Dat betekent helaas natuurlijk wel dat de mooie Fryske vlaggen er af gaan?

0 reacties


Sprinters voor Wetterskip Frysl?n.

Vandaag heeft Wensink Leeuwarden twee Mercedes-Benz Sprinter euro 6 aan Wetterskip Fryslan afgeleverd. Met dank aan Bouke Sieperda voor de foto's.

0 reacties

Wensink

Zwolle

Foto's
621
Video's
1
Topics
22

Over Wensink

Een bedrijf uit Zwolle (Nederland).

Dit bedrijf is 621 keer op de foto gezet door de leden van TruckFan Ze zijn ook gespot in een video.

Profiel op Boeren.nu

Wensink is ook gespot door de leden van TractorFan / Boeren.nu.

Elders op het internet

De officiële website van Wensink

Dit profiel beheren?

« Alle bedrijven