Hatz TL 13, foto van hooidonk

Hatz TL 13

hooidonk
Foto van een Hatz TL 13. Vandaag na een veel te lange stilstand het trekkertje van mijn opa achter uit de schuur gehaald. Ooit (20 jaar geleden) aan begonnen om hem op te knappen. Door andere projecten die meer voorrang kregen, heeft hij een hele poos moeten wachten op het vervolg.
Vandaag is er iemand wezen kijken om hem te spuiten en het plan van aanpak doorgesproken. Als eerste geprobeerd hoe het blokje het nog deed. De boel weer provisorisch aangesloten en hij sloeg na heel veel jaren stilstand, vrijwel meteen aan. Een goed begin van dit project, de trekker heeft er in ieder geval zin in!

Hij is verder nagenoeg compleet en eigenlijk in een best mooie staat. Dus een goede basis om er weer een heel mooi trekkertje van te maken.

Reacties

+6
wim-same
Succes met de restauratie. Altijd mooi als zo'n trekkertje nog van opa geweest is.
+1
hooidonk
@wim-same
Dankje
Ja je zou het niet zeggen, maar eigenlijk is dit het meest dierbare ding dat ik heb.
+3
erik9831
Veel sleutelplezier gewenst 😉
+2
Kramer U800
Veel succes met het restaureren! Zo te lezen moet dat wel lukken! 😉 Best wel zeldzaam, zijn maar 970 van gemaakt dus dat is zeker de moeite waard!
+1
hooidonk
@Kramer U800
Dankjewel, ja we gaan ons best doen! Dat het een familiestuk is, motiveert nog eens extra.

Er zijn er inderdaad maar weinig van, terwijl dit nog één van de grootste series van Hatz was. Volgens mij hebben ze in totaal maar ergens rond de 4800 stuks gebouwd. Ik heb hier nog wel ergens een lijst in de kast liggen.
De TL17 van m'n vader is nog zeldzamer.
+4
MF 2725
Heel mooi restauratie project en een goede basis om mee te beginnen. Veel succes en plezier met de restauratie!
+2
a3vandiejen
Mooi hoor, succes.
+3
Towaberg
Emotie en passie samen, prachtig!

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
PUNTEN
16
WEERGAVES
25
BATTLES
MEER FOTO'S