DAF investeert 200 miljoen euro in cabinefabriek Westerlo

DAF investeert 200 miljoen euro in zijn cabinefabriek in Westerlo, België, om klaar te zijn voor toekomstige productieaantallen, nu DAF zijn succes wereldwijd verder uitbreidt. DAF kondigde dat aan tijdens een bezoek van Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie.

DAF opende zijn fabriek in Westerlo in 1966, waar het - naast cabines - sinds begin jaren zeventig ook zijn eigen assen produceert. De 2.800 medewerkers leveren de assen en cabines voor de trucks in het zware en middelzware segment, die van de productielijnen komen in Eindhoven en Leyland.

Leidende positie
Dankzij zijn uitstekende trucks, eersteklas services en een zeer professioneel dealernetwerk is DAF uitgegroeid tot het op één na grootste truckmerk in Europa en is het marktleider in het belangrijke trekker-segment. Om die leidende positie in Europa en daarbuiten te versterken, ontwikkelt DAF volledig nieuwe state-of-the-art productieprocessen in de fabriek in Westerlo.

Met de investering van 200 miljoen euro stijgt de productiecapaciteit van cabinefabriek met 45% tot 300 cabines per dag in een 2-ploegendienst. De productiecapaciteit komt daarmee op hetzelfde niveau als van de nieuwe cabinelakstraat die eind 2017 officieel werd geopend, na een investering van 100 miljoen euro.



State-of-the-art body-in-white proces
Voor de productie van de ‘kale cabines’ – ‘body-in-whites’ – van de DAF CF- en XF wordt de bestaande Body fabriek van 17.800 m2 met 13.200 m2 uitgebreid. De uitbreiding omvat een enkele productielijn met zo'n 130 zeer geavanceerde robots en 135 volledig geautomatiseerde laspistolen. Dat garandeert kwaliteit, efficiëntie en ergonomie van wereldklasse.

Cabine Trimming: voorop in ergonomie
De fabriek waar cabines van interieur- en exterieurdelen worden voorzien – de Cab Trimming – (15.600 m2) wordt uitgebreid met 20.000 m2. De nieuwe fabriek zal uit meerdere secties bestaan, waaronder een centrale assemblagelijn, een lijn voor de montage van accessoires op de daken en nevenlijnen waar de portieren en dashboards voorbereid worden. Daarnaast zal er een geavanceerde test- en inspectie-afdeling worden ingericht. Op de centrale assemblagelijn zal een uniek systeem worden toegepast waarbij platforms worden voortgeduwd met een liftsysteem. Daardoor kunnen werknemers de werkhoogte aanpassen aan de werkzaamheden en hun persoonlijke voorkeur.

‘Investering voor de toekomst’
DAF president-directeur Harry Wolters: "De nieuwe state-of-the-art Cab Body en Cab Trimming fabrieken zijn nodig om DAF verder te kunnen laten groeien, zowel binnen als buiten Europa. Bij voltooiing zijn ze de modernste in hun soort en zijn ze de maatstaf voor kwaliteit, efficiëntie en ergonomie. Bovendien illustreert de investering van 200 miljoen euro nogmaals het vertrouwen dat DAF heeft in de toekomst van zijn fabriek in België.”

Schoolvoorbeeld van innovatie, talent en passie
Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters: "Bedrijven die willen excelleren moeten in onze snel veranderende economie innovatief zijn én hun vaardigheden up-to-date en relevant houden. DAF heeft overduidelijk wat daarvoor nodig is: een visie op duurzaamheid, innovatie en groei. En dat in combinatie met hun toewijding om niet alleen productieprocessen, maar ook de vaardigheden van werknemers te transformeren. Ik ben er trots op bij te dragen aan dit schoolvoorbeeld van innovatie, talent en passie."
Bouw gestart
De bouw van de nieuwe Cab Body en Cab Trimming fabrieken op het terrein van DAF Vlaanderen is begonnen. Het Belgische bouwbedrijf Cordeel zal de gebouwen realiseren – inclusief de nieuwe kantoren, vergaderzalen en faciliteiten voor de werknemers. De geavanceerde lasinstallatie in de body fabriek wordt geleverd door VDL Steelweld uit Nederland.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0