Begin volgens plan voor XDakar-trucks

Met de 14de, 16de en 28ste tijd zijn de drie trucks van XDakar de rally van 2015 volgens plan begonnen. Frits van Eerd pakte de hoogste klassering, dichtbij de top 10, waar de verschillen na de eerste 175 kilometer tegen de klok erg klein zijn. Peter van den Bosch boekte tien plaatsen winst ten opzichte van waar hij startte. Eimbert Timmermans nam geen risico?s en eindigde op dezelfde plaats waar hij begon.

Frits van Eerd wist vrijwel de hele proef uit het stof te blijven, terwijl hij toch het gaspedaal tot het metaal intrapte. ?We moesten voortdurend opletten de maximale snelheid van 140 kilometer niet te overschrijden,? vertelde navigator Charly Gotlib. ?Het waren lange, rechte stukken met plots haakse bochten naar links of naar rechts. Dat was even opletten. Het zit echt heel dicht bij elkaar wat de tijden betreft, maar niemand heeft ons ingehaald.?
Peter van den Bosch reed wel de hele tijd in het stof en moest daardoor nogal eens inhouden. Desondanks wist Van den Bosch tien plaatsen te winnen. De truck kwam met wat lakschade uit de proef, door een klein uitstapje in een bocht. ?Maar daarna zijn we netjes naar de finish gereden,? zei navigator Marcel Huigevoort. ?Het gaat super en het tempo is mooi. De kop is eraf en dat is een fijn gevoel.?
Vanwege het stof besloot Eimbert Timmermans al snel om op safe te spelen en niet te proberen andere trucks in te halen.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1

TREFWOORDEN