Hans Stacey houdt leiding in truck klassement na zware tweede etappe

De tweede etappe van Villa Carlos Paz naar San Juan met een Super Special van 331 kilometer heeft het klassement opgeschud. Het bleek een zware proef voor met name de remmen. De navigatie bleek daarentegen eenvoudiger dan de organisatie had voorspeld. Hans Stacey wist tot aan de finish de aanvallen op zijn koppositie in het klassement af te slaan, zij het dat zijn voorsprong is teruggebracht tot 20 seconden. Hans eindigde op de vierde plek, Gerard op de elfde en Pep op de dertiende.

Special 2
Het begin van de Special zag er veelbelovend uit. Hans en Gerard vertrokken vol goede moed en kwamen op de eerste en tweede positie op WP1 voor bij. Ze wisten vervolgens het tempo er goed in te houden want op WP4 lag Gerard op kop, met een voorsprong van 1:56 minuut op MAZ-rijder Viazovich, gevolgd door Hans op 3:16 minuut.

Echter, na WP4 ging het mis voor De Rooy door een defect gaspedaal en liep hij een achterstand op die niet meer goed te maken was. Stacey wist zich goed in de kop van klassement te handhaven met een 4e plaats en aan de finish bleek dat hij zijn koppositie in het algemeen klassement met succes had verdedigd. Gerard moest uiteindelijk 5:27 minuut toegeven op de winnaar; het technisch euvel heeft hem zeker de dagzege gekost. Pep Villa kwam tenslotte op 7:48 minuut van de winnaar aan de meet.

Hans Stacey
"Het ging eigenlijk heel goed," zei Stacey aan de finish van de proef. "In het begin was de snelle piste wat slippery, waardoor ik niet voluit gegaan. En in het tweede deel kwamen we tussen de auto's terecht. Op het lastige stuk met Fesh-Fesh zand reden we in het spoor van een aantal jeeps die zoveel stof opwierpen dat we een paar keer zelfs stil moesten staan. Dat heeft ons zeker een dikke minuut oponthoud gekost en misschien wel de etappezege. Ik ben zeer tevreden over onze prestatie en onze samenwerking in de cabine. De IVECO Powerstar deed het ook prima dus een goed gevoel voor de komende dagen."

Gerard de Rooy
"Na de start van de proef gingen we als een speer. In de bergen konden we al vrij snel de GINAF van Van Ginkel en de KAMAZ van Nikolaev passeren. Het was zwaar voor de remmen maar de Powerstar gaf geen krimp, totdat ik na zo'n 170 km uit de bergen kwam en ineens geen gaspedaaldruk meer voelde. We hebben de truck direct aan de kant gezet en na zo'n 7 minuten sleutelen konden we met een nieuw gaspedaal onze weg vervolgen. Ook daarna liep het allemaal weer prima maar waren er geen mogelijkheden om nog tijd goed te maken omdat de piste te snel was. Balen maar ook dat hoort bij de Dakar. Morgen is er weer een dag en dan zullen we wederom vol voor onze kansen strijden!"

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC