Het aftellen is nu echt begonnen voor Team De Rooy

Shakedown: klaar. Teambarbecue voor oud en nieuw: klaar. Keuringen: klaar. Alle 17 auto?s en trucks en alle 50 leden van Petronas Team De Rooy Iveco zijn door de keuring op het Tecnopolis-complex in Buenos Aires en het definitieve aftellen naar de start van de Dakar 2016 is begonnen.

Gerard de Rooy was als een van de laatste teamleden door de keuring vandaag. Hij moest nog even heen en weer omdat hij een cruciaal document was vergeten: zijn rijbewijs. ?We hebben een groot team, met veel nationaliteiten en dat vergt een hoop geregel. In de drukte vanmorgen vroeg was ik mijn rijbewijs vergeten.?
Team De Rooy moest zich al vroeg melden op nieuwjaarsdag. Om 7.00 lokale tijd was het team als eerste aan de beurt voor de keuringen van vandaag. ?Geen groot feest op oudejaarsavond dus, maar een gezellige teambarbecue na de shakedown die we met de trucks hebben gedaan,? vertelt De Rooy.
Nu het papierwerk achter de rug is, kijkt de captain van Petronas Team De Rooy Iveco vooruit naar zaterdag. De proloog is slechts 11 kilometer, maar kan al van cruciale betekenis zijn. ?E?n fout kan veel tijd kosten. Verlies tien minuten en je moet achteraan starten voor de eerste etappe, die over smalle paden gaat waar je niet kunt inhalen.?

De teamstrategie wordt daarom al meteen heel belangrijk, gelooft Ales Loprais. ?Maar niet alleen dat. Alles moet kloppen: de truck, de monteurs, navigatie, het sturen uiteraard. De eerste dagen, ook al in de proloog, komt het aan op seconden. Je kunt de Dakar niet winnen in de eerste dagen, maar ??n lekke band kan je kostbaar verlies opleveren.?
Teamstrategie en de techniek waren voor de Tsjech de belangrijkste redenen om zich aan te sluiten bij Petronas Team De Rooy Iveco. ?Alle trucks waarin ik de laatste jaren heb gereden waren competitief, maar in dit team is de structuur echt heel goed en dat is belangrijk. Ik ben hier gekomen voor het team: goede ondersteuning, goede monteurs en goede rijders die kunnen samenwerken in een sterke strategie. Dakar is een teamprestatie.?

Voor Federico Villagra is dat teamwork nieuw, evenals rijden in een truck. De Argentijn kan voor het team van grote waarde zijn, mede dankzij zijn kennis van het terrein. ?Hoewel het met een truck compleet anders is dan met een auto,? weet Villagra. ?Ik heb nog niet eerder in een team gewerkt op deze manier en het teamwerk is een leerproces, net als het rijden met de truck. Ik ken de routes goed, maar dit is Dakar. Je kunt nooit zo hard pushen als je denkt dat je kunt. Je mist een bocht voor je er erg in hebt en dan heb je een probleem. Nu zeker met het weer. De regio rond Cordoba heeft veel rivieren. Veel regen hoog in de bergen kan alles veranderen en dan is de situatie ook voor mij nieuw.?
Op dit moment is nog onduidelijk hoe laat de trucks beginnen aan de proloog. Volgens het oorspronkelijke schema zouden de trucks rond 20.00 lokale tijd starten, maar vanwege de verwachte weersomstandigheden werkt de wedstrijdleiding aan een nieuw schema.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
3

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC