Dakarkampioenen zijn weer thuis

Met een eigen vliegtuig - geregeld door Jan de Rooy - keerden Dakarkampioen Gerard de Rooy en de Nederlandse leden van Petronas Team De Rooy Iveco vandaag terug in Eindhoven. Met de loodzware trofee en de medailles, al moesten die even plaatsmaken voor wat echt belangrijk is: de kinderen, de vrouwen, ouders en andere geliefden.

Het was voor Gerard de Rooy niet moeilijk kiezen. Binnen een mum van tijd stond de Dakartrofee op de grond en had hij zijn armen vol met zijn vier kinderen en zijn vrouw. Ook voor monteur Darek Rodewald waren de trofee en de lauwerkrans voor een paar minuten vergeten. Ton van Genugten baande zich een weg door de menigte alsof hij vier Kamazzen tegelijk passeerde om zijn kinderen in de armen te sluiten.
Familie, vrienden, sponsors en relaties waren naar Eindhoven Airport gekomen om Team De Rooy te ontvangen. Vader Jan hield zich op de achtergrond. ?Het is Gerard zijn feestje, niet het mijne.? Boven, in een afgehuurde ruimte, was een betere gelegenheid om zijn zoon te feliciteren dan in alle drukte in de aankomsthal, vond De Rooy senior. Daar konden de teamleden even rustig bijkomen van de lange vliegreis, bijpraten met de familie en genieten van Hollandse broodjes kaas, tomatensoep, sateetjes en - speciaal voor Gerard de Rooy - friet met mayonaise.
?Ben jij echt bang van onweer?,? wilde een meisje weten van Ton van Genugten. ?Want dat heb ik op tv gezien.? Het antwoord was bevestigend. ?Ik ben banger van onweer dan van tien Kamazzen bij elkaar!? Met zoontje Jan op de ene arm en de trofee in de andere stond Gerard de Rooy er opmerkelijk monter bij. Hij had van de vlucht vanuit Buenos Aires weinig meegekregen. ?Tien uur geslapen,? meldde hij. ?En erg blij om weer thuis te zijn, bij Dionyke en de kindjes. Maar in mijn hoofd ben ik alweer bezig met Dakar 2017.?

Zaterdag wordt De Rooy gehuldigd in zijn woonplaats Son en Breugel, om 15.00 uur op het Raadhuisplein.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
2

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC