Rallyetappe eindigt in puzzelrit: Mammoet Rallysport vooral druk vinden van waypoints

De eerste etappe in de Libya Rally heeft de deelnemers behoorlijk wat werk opgeleverd. Niet zo zeer het echte rallywerk, maar meer puzzelwerk. ,,Het was een bewogen dag,?? zei Martin van den Brink nadat de equipe van Mammoet Rallysport de finish had bereikt. ,,Ik denk dat deze etappe wordt geschrapt. Een eerlijke uitslag is niet te maken.??

Na een verbindingsroute van 250 kilometer begon de proef op het strand. ,,We reden met twee trucks tegelijk. Wij startten tegelijk met Paul Verheyden in de DAF. Het was een prachtig begin. We reden 30 kilometer langs het strand. Na een kilometer zagen Verheyden al niet meer. De Renault ging als een trein.??

Na de inspirerende openingsfase was het echter snel uit met de pret voor Martin, Wouter de Graaff en Daniel Kozlovsky. ,,De waypoints waren niet of nauwelijks te vinden. Wij hebben er wel een stuk of tien gemist. Ik denk dat ze verkeerd zijn ingelezen via de satelliet. Normaal pik je een waypoint op als je het roadbook nauwkeurig volgt. Maar vandaag waren ze niet te vinden. Sommige lagen 500 meter of een kilometer naast de route. We hebben er zelfs 1 gelokaliseerd die in een ravijn lag. Dan ga je zoeken hoe je daar bij moet komen en zo verspeel je veel tijd.??

In de offici?le uitslag werd Van den Brink als vijfde truck geklasseerd. ,,We waren als eerste binnen. Veel rijders hebben nog veel meer waypoint gemist. Ik weet niet hoe de organisatie dit oplost. Er was bij de finish wel het nodige gemopper te horen van de rijders.??

Lekkke band snel gewisseld

Op weg naar Tan Tan had Martin van den Brink ook de gebruikelijke ?problemen? te verwerken. ,,We hebben een lekke band gehad. De achterband hebben we in 7? minuut vervangen. Dat ging geweldig goed.??

Als gevolg van de speurtocht naar de way points (,,We wilden er zo min mogelijk missen, anders kun je noooit meer winnen door de tijdstraf die er op staat??) kwam Van den Brink soms achter concurrenten te rijden, die ruim achter hem gestart waren. In het geval van de Portugese Elisbeta Jacinto en haar MAN equipe was die ontmoeting minder plezierig. ,,We werden vol geraakt door Jacinto. Ze reed zo naar binnen aan de rechterkant waar Daniel zit. De schade valt mee, maar echt leuk is het niet. We hadden veel problemen om haar te passeren. Ze liet ons gewoon niet voorbij.??

De resultaten van de eerste etappe zijn geneutraliseerd.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
3

TREFWOORDEN