White onbekend/overig, foto van Towaberg

White onbekend/overig

+5
Towaberg
Foto van een White maar evengoed bietenopraper onbekend!onbekend/overig

Reacties

+5
schluterman
Apart denk ik toen der tijd zoon grote Amerikaan in de polder
+5
Svendt28
@schluterman Naar verluidt zouden er destijds(70-80) wel meerdere van zulke White's hebben gereden in de streek van Tienen(B). Waarschijnlijk vooral in de suikerbietenoogst.
+3
toonvanbergen
@Svendt28 Loonwerken Vranckx in Bunsbeek hadden 2 x WhiteField Boss, 1 met 135 pk geloof ik en de andere had 150 of 160 pk.. er werden bieten mee geoogst , eerst met een getrokken oprapen, daarna in combinatie met een Dewulf. 1 White is verkocht, is nu in Nederland geloof ik, de andere is er nog denk ik, komt nog weinig buiten
+2
SJB533
@toonvanbergen
Dit is ook een Field Boss
+2
Towaberg
@schluterman dit was in Waals-Brabant, niet in de polder 😉
+5
Rondeutz06
Mooi hoor zo een oude foto
+4
MMaarten
Dat moet loonbedrijf Agri-Service uit Molenbaix zijn. Het bedrijf wordt geleid door de gebroeders Dutrieux en zijn bekend van de Pro-Dx hakselaars.
Ze bouwden samen met staalbedrijf Cockerill Sambre uit de streek van Charleroi, enkele bietenrooiers die onder de naam HSI op de markt werden gebracht.
Meer info over deze machine kan je vinden op: deoudedoos.be/?page_id=1493
+5
Svendt28
@MMaarten Inderdaad Maarten👍, heb eens gekeken naar jullie reportage👌, is loonbedrijf Agri-service Molenbaix. Zowel de bietenlader als de White komen overéén.
+4
a3vandiejen
Machtig mooi.
+3
toonvanbergen
Geweldig verhaal!
+3
draaipiet
Prachtige foto's en verhalen. Ik heb White ook wel op de landbouwrai zien staan. Misschien zeg ik het nu helemaal verkeerd, maar ik dacht dat O. de Leeuw ze in Nederland probeerde te verkopen
+3
SJB533
@draaipiet
Dat was de importeur van Oliver, dacht ik, dus waarschijnlijk ook White. Zat in Zwolle, bestaat nog steeds, maar is geen LMB meer.
draaipiet
@SJB533 Dan is mijn geheugen nog aardig goed 👌

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
PUNTEN
25
WEERGAVES
18
BATTLES